Проведе се открит плувен урок в ОУ „Тургенев“

Сред бурни овации, приятелска надпревара, грамоти и медали премина спортният плувен празник в закрития плувен басейн в ОУ“И.С.Тургенев“ Разград.

Сътрудничеството между училището и СК „Триатлон-Далян“ гр. Русе, постави своето начало с провеждането на масова спортна проява, която демонстрира възможностите за развитие на плувните спортове и в Разград.

YouTube

Стартът беше поставен с приветствие към младите спортисти от г-н Никола Николов, който за пореден път със задоволство отбеляза, че резултатите от възстановяването на плувния басейн, са ефективни и басейна се управлява добре като място не само за забавление, а и за създаване на спортно-тренировъчна дейност за децата и възрастните в Разград. Директорът на училището – Милена Орешкова приветства спортистите от клуба като гарантира, че скоро разградските деца ще достигнати техните постижения. Миглена Ангелова – председател на СК „Триатлон-Далян“ гр. Русе представи 30 от състезателите на клуба с техните медали и постижения в държавни и европейски първенства, както и професионалните им треньори.

Състезателите демонстрираха различни плувни стилове, надпреварваха се индивидуално и в щафета. Накрая всички получиха грамоти и медали. Присъстващите родители и деца от Разград бяха мотивирани да напредват в плувните спортове. Всички участници получиха грамоти и медали за победителите.

СК „Триатлон-Далян“ гр. Русе започва тренировъчен процес на плувният басейн в ОУ“И.С.Тургенев“ Разград във вторник и петък от 18 часа и в събота от 11часа. Всички желаещи родители могат да запишат децата си да тренират при професионални треньори от клуба, като това дава възможност за високи спортни постижения и участия в държавни първенства.

Атракция на спортният празник се оказа Светослав Дяков – капитан на ПФК „Лудогорец“, който с присъствието си предизвика интерес към постиженията на един друг атрактивен спорт- футбола. Малките гости посетиха спортната база на Лудогорец, където чрез съдействието на г-н Петричев, получиха календари и автографи от Моци и Дяков, чиято тренировка прекъснаха.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе