Неща, които глупавите хора правят

Без да категоризираме хората и с абсолютно нежелание да обидим някого, ви представяме няколко глупави начина на държание:

Интересува ги мнението на другите

YouTube

Важно е всеки човек да се вслушва в съветите на най-близките. Понякога дори сам да търси това. Има обаче хора, които се интересуват постоянно какво имат да кажат другите за тях. Истината е, че това е загуба на време и усилия. Уверените хора не се интересуват от мнението на другите, те действат и носят пълна отговорност за постъпките си, допитват се за второ мнение, защото знаят, че може да бъде полезно.

Винаги демонстрират своята гледна точка

Правилото си кореспондира с предното. Ако един човек е достатъчно интелигентен, той никога няма да превърне своята теза в основна тема. Ще я защити, ще я отстоява, но няма да влиза в излишен спор, ако друг не я приема. Постоянната демонстрация на мнение е по-скоро отблъскващо за другите хора.

Не спират да са гневни на друг човек

Ако един човек е постоянно гневен на друг, той не може да прецени и анализира внимателно ситуацията. Действията и думите могат да бъдат неразумни в такива моменти. Хората, които нараняват или правят неща, които не ви харесват, не следва да са обект на вниманието ви изобщо.

Опитват се да впечатляват всички

Няма как всеки човек да ви харесва. Не е и нужно. Важно е първо вие да имате ясна представа кои сте, какво искате и как ще го постигнете. Да знаете, че има хора, които ви обичат и подкрепят, също е достатъчно. Не се опитвайте да се харесате на грешните хора, само защото са ви нужни връзки, за да бъдете „модерните“ в компанията.

Отговарят на агресията с агресия

Изключително явен и категоричен знак, че човек, отговарящ на агресията с агресия е, недостоен за вашето внимание. Университетът в Мичиган е установил в свое проучване, че хората с по-нисък коефициент на интелигентност са по-склонни да бъдат агресивни спрямо друг човек.

Отказват се, когато се провалят

Разбира се, че когато сме в трудна ситуация в работата ни или в личните ни взаимоотношения с друг човек, се чувстваме по-слаби и уязвими. Борбените хора обаче се опитват да видят нещо повече в проблемите, а именно – да научат нещо ново. Слабите и наивни хора се предават бързо, отказват се, ако се провалят.

Да бъдат винаги категорични

Това е качество, което далеч не може да се определи като лошо, но когато става дума за инат, само защото трудно се приема друга гледна точка по даден въпрос, то категоричността се превръща в пречка. Чарлз Дарвин е казал: Невежеството по-често води до убеденост, отколкото знанието. Онези, които знаят малко, са именно онези, които настояват, че един проблем може или не може да бъде решен.

Източник: vesti.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе