Топ 10 на европейските дестинации за тази година

Вижте 10-те града, които трябва да посетите през 2019… а и не само!

Будапеща оглавява класацията за топ европейски дестинации през 2019 година. Унгарският град на Дунав впечатлява с разнообразни архитектурни и исторически паметници, уют и вкусна храна.

YouTube

Португалският град Брага се нарежда на второ място в престижната класация. Районът на Брага е едно от най-старите населени места в Европа. В португалския град ще можете да се докоснете до историята на първите жители на континента и ще видите много католически катедрали.

Монте Изола е езерно градче, разположено в северния италиански регион Ломбардия. Подходящо за любители на планините, риболова и чистия въздух.

Френският град Мец е популярен още през Средновековието, най-вече заради наситеното си еврейско население. Днес градът е известен със спортните си клубове по хандбал и футбол.

Петият по големина град в Полша – Познан се нарежда на пето място в класацията на European Best Destinations. Познан е известен с това, че през Втората световна война бива разрушен и после построен наново.

Южният испански град Малага също е една от топ дестинациите за 2019 година. Градът е родно място на много знаменити испанци като художника Пабло Пикасо, актьора Антонио Бандерас и певеца Пабло Алборан.

Швейцарският град Женева е класика в жанра, така че едва ли е изненада, че присъства в тази класация. Градът съчетава минало, настояще и бъдеще в едно и предлага по нещо за всеки.

Цавтат е балканският представител сред европейските топ дестинации. Хърватският курортен град се намира на около 20 километра южно от Дубровник.

Вторият дунавски град в класацията е словашката столица Братислава.

Челната десятка се завършва с френския курорт, разположен на Лазурния бряг, Сен Максим.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе