Как малкият дом да изглежда голям

Не всеки има възможността да се шири в голям дом. А когато са подредени неправилно, малките стаи могат да бъдат крайно нефункционални и неудобни. Тук обаче идват на помощ няколко трика, чрез които дори малко помещение може да изглежда просторно, да стане по-уютно и приветливо. Ето кои са те:

1. Мебелите трябва да са пропорционални.

YouTube

Голям диван или гардероб ще накара стаята да изглежда препълнена. Мебелите трябва да са по-малки, съобразени с пространството. Добре е също така да знаете, че мебелите с високи тънка крака създават илюзия за повече пространство.

2. Изберете килимите с големи елементи.

Ако искате да поставите на пода си килим, купете такъв с по-големи шарки или елементи – например с едно голямо цвете в средата, вместо с множество малки цветчета. Това също поражда усещане за простор.

3. Пердетата трябва да са монтирани с корниз на тавана дори прозорецът да не стига до там.

По-високо прикрепените пердета карат и самата стая да изглежда по-висока.

4. Скрийте малките вещи от погледа в шкафове, чекмеджета.

Иначе помещението ще изглежда натруфено. Декорирайте само с няколко неща – една ваза, една снимка в рамка и един аксесоар например.

5. Боядисайте в светли цветове.

Светлите стени са по-отразяващи, което прави пространството да се чувства по-отворено и проветриво. Подходящи са меки тонове на бяло, зелено, синьо.

6. Стратегически поставени огледала.

Поставеното огледало близо до прозорец, което да отразява външния свят, е особено ефективно. Огледалата дават на помещението ви по-отворено усещане. Можете да използвате и огледални шкафове, ще постигнете същия ефект.

Източник: Expert.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе