Изложба за 140-годишнината от Търновската конституция се открива в Разград

Изложба, посветена на 140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция, се открива в четвъртък в Разград

В навечерието на Националния празник Трети март Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен ще открие изложба, посветена на 140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция. Мото на изложбата са думи на Васил Левски: „Всичко се състои в нашите сдружени сили“.

YouTube

Експозицията се организира от Народното събрание на Република България със съдействието на Държавна агенция „Архиви“ и Областните администрации и се представя във всички областни центрове в Република България. Изложбата включва 40 пана с исторически и биографични данни за народните представители от състава на Учредителното събрание, портрети и документи за тяхната дейност, както и моменти от работата върху Търновската конституция и развитието на конституционния процес на фона на историческите събития, които го следват.

В Разград изложбата е подредена в стъклената зала на Художествената галерия „Проф. Илия Петров“, към паната, предоставени от парламента, ще бъдат включени и експонати от Регионалния исторически музей, свързани с депутатите от Разградски регион, участвали в заседанието на Учредителното събрание.

Откриването на изложбата е на 28 февруари от 17,00 ч. Експозицията ще остане в Художествената галерия до 7 март включително, като за посещението й е валиден входът за галерията с изключение на четвъртък, когато входът е безплатен.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе