Областният управител получи почетен плакет от БЧК

Областният управител Гюнай Хюсмен получи почетен плакет за добрата съвместна дейност с областната структура на Български Червен Кръст. Призът му бе връчен по време на Общото отчетно събрание на Разградската областна червенокръстка организация, на която г-н Хюсмен бе гост.

Областният управител приветства делегатите на събранието, изрази своята пълна подкрепа за тяхната дейност, предаде им поздрави от премиера Бойко Борисов. „Благодаря от името на държавата за вашето велико дело, за всеотдайността при подпомагане на народа, вашата кауза е и моя кауза, и като човек, и като областен управител“ – заяви г-н Хюсмен.

Гости на събранието бяха и д-р Николай Чобанов – член на Националния съвет на БЧК, началникът на РУО-Разград Ангел Петков, представители на общини от област Разград.

На общото събрание бяха обсъдени отчетът за дейността на областната червенокръстка организация през 2018 г. и планът за дейността през 2019 г. От организацията отчитат 3414 члена и 465 доброволци, инвестирали 2829 часа и 116 млади доброволци със 1040 часа доброволен труд. Броят на хората, получили хуманитарна помощ от БЧК-Разград, е 9 564, а чрез информационни и медийни кампании през отминалата година са достигнати 21 000 човека.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе