Признаци, че сте с неподходящия човек

Каквато и да е причината да поддържате една връзка, в която не се чувствате особено добре, вижте признаците, че сте с неподходящия човек. Това вероятно би бил отговорът на въпроса защо не сте щастливи.

1. Примирявате се с представата си за подходящ партньор.

YouTube

Осъзнавате, че отношенията ви не са изградени на базата на дълбока любов или някакви споделени ценности, дори уважението помежду ви е възможно да куца, но все пак смятате, че сте с партньор, отговарящ на някои от критериите ви за „подходящ“. Затова сте склонни да се примирявате с това, което имате. С течение на времето обаче ще се чувствате все по-нещастни.

2. Партньорът ви е най-острият ви критик.

Важно е човек да получава критика от близките си, най-вече ако тя е градивна. Така помагаме на личността и характера си да израснат и да се усъвършенстват. Когато обаче критиката е непрекъсната, неоснователна и дребнава, това е по-скоро емоционално потисничество, отколкото подкрепа.

3. Не споделяте сходно чувство за хумор.

Способността да се забавлявате заедно дори с дребни шегички е многозначителна. Партньорите, които се намират в хармонична връзка, почти винаги споделят сходно чувство за хумор и не се налага да обясняват шегите си.

4. По-влюбени сте в представата си за партньора си, отколкото в истинското му аз.

Изградили сте си начин, по който да оправдавате всички недостатъци на партньора си, особено онези, които ви касаят пряко и ви карат да се чувствате зле. Обичате или по-скоро се убеждавате, че обичате партньора си какъвто е, а всъщност се заблуждавате, защото гледате с розови очила на представата си за него.

5. Не сте добре приети в семейството му.

От гледна точка на дългосрочната връзка или създаването на семейство с партньора ви е важно неговото семейство да ви приема добре, както и вашето него. Ако това не е така в бъдеще със сигурност ще възникнат проблеми.

6. Непрекъснато усещате несъответствие между думите и действията му.

Една от предпоставките за силна и здрава връзка е доверието. То се печели с честност и откровеност в отношенията. Когато обаче единият партньор говори едно, а прави съвсем друго, неминуемо назрява срив във връзката.

7. Вашите лични цели са в противоречие с неговите.

Това е много силен белег на несъвместимост, който трябва да ви светне червената лампичка.

8. Чувствате се по-несигурни, откакто сте във връзка.

Вашата самооценка неминуемо е свързана и в известна степен базирана на оценката на партньора ви за вас. Тя е в пряка връзка със самочувствието и себеусещането. Ето защо чувството на несигурност и съмнение в себе си до голяма степен може да се дължи на неясното отношение към вас.

9. Мислите за някой друг.

Ако често се чудите какви биха били отношенията ви с друг конкретен или абстрактен човек, това не е случайно. Мислите ви са показател за нещастие в настоящата ви връзка.

10. Налага се да променяте себе си, за да е доволен партньорът ви.

Ако партньорът ви не ви обича такива, каквито сте, то вероятно ви се налага да се опитвате да оправдаете неговата представа за вас. Това с времето ще започне да ви измъчва все повече и ще се окаже непреодолим проблем за общото ви бъдеще.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе