Отбелязаха 50-годишния юбилей на представителство на СБХ в Разград

Кметът поздрави Съюза на българските художници – представителство в Разград за 50-годишния юбилей

Кметът д-р Валентин Василев връчи поздравителен адрес на секретарят на Съюза на българските художници – представителство в Разград Петко Антонов. Повод бе честването на 50 години от основаване на представителство на СБХ в Разград, което бе отбелязано днес – 1 март в ХГ «Проф. Илия Петров». Други официални гости бяха заместник-кметът Галина Георгиева, както и председателят на Общински съвет – Разград Надежда Радославова, заместник областният управител Евгени Драганов, присъстваха художници, писатели, поети, фотографи.

Петко Антонов направи ретроспекция на живота и творчеството на художниците в града през тези години и благодари за съдействието, което е оказала Община Разград и на кмета за съпричастността към това събитие.

Петдесет години са и много и не са, каза в поздрава си към творците кметът д-р Василев, и допълни, че художниците имат достойно място в Разград. Пожела им да са здрави и да имат по-малко препятствия по пътя си и, че винаги ще имат подкрепата на ръководството на Общината.

Един от предишните председатели на СБХ – Разград Васил Карадимов имаше емоционално изказване, той каза на младите автори: работете с надежда, защото ако няма надежда в изкуството – нищо няма.
Изложбата е експонирана в две зали –в едната има 63 творби на 22 съвременни автори, а в другата 40 творби на 23 автори от фонда на художествената галерия.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе