Публикувани са промените в Наредба 18 за касовите апарати

Министерство на финансите публикува промените в Наредба 18, които касаят подмяната на касовите апарати. Според измененията фирмите, които ползват фискален софтуер, ще получат отсрочка до края на септември за подмяна на фискалните устройства.

От началото на октомври няма да се допуска едновременната употреба на касови апарати и софтуер за продажбите в един търговски обект. Регистрираните по ДДС компании, които не ползват софтуер, ще трябва да подменят касовите си апарати до края на март. Тези, които нямат регистрация по ДДС, ще трябва да го направят до края на юни.

YouTube

До 29 март електронните магазини, стартирали дейност преди 29 декември 2018 г., трябва да подадат информация в Националната агенция за приходите (НАП) за електронните си платформи.

До края на този месец търговците на горива трябва да започнат да отпечатват на всяка касова бележка и дължимия акциз, ДДС и продажната цена на горивата. До края на юни те трябва да приведат в съответствие с изискванията електронните си системи за фискална памет.

Министърът на финансите Владислав Горанов подчерта преди дни, че ново отлагане на сроковете няма да има след вече направените отстъпки. До компромиса се стигна след среща на представители на бизнеса с премиера Бойко Борисов, след която бяха обявени сроковете за подмяна на фискалните устройства.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе