ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ отбеляза своята 47-ма годишнина

Заместник областният управител на Разград Евгени Драганов бе гост на патронния празник на ППМГ”Акад. Никола Обрешков”-Разград. От името на Областния управител Гюнай Хюсмен той поднесе поздравителен адрес и саксийно цвете за интериора на гимназията, която за пръв път отбелязва своя празник в новата си сграда.

YouTube

В приветствието си към учениците, учителите и гостите на тържеството училищният директор Мануел Василев обяви, че в 47-годишната си историята учениците в гимназията никога не са били толкова много – 22 паралелки с 538 ученика. Припомни, че Цел №1 в историята на училището е била да си намери сграда, а след постигането й Василев призова учениците да поставят новата цел. Той благодари на всички дарители по преместването на училището в сградата на СУ”Христо Ботев” – от момчето от Велико Търново, дарило 20 лева, до най-големия дарител „Амилум България”, откъдето са предоставили 17 000 лева. С тези пари до края на месеца в училището ще бъдат доставени 12 смарт телевизора. А благодарение на дарение от Ловно-рибарско дружество „Сокол” скоро в училището ще има и фитнес зала.

Преди концертната част, в която гимназистите показаха певчески и танцови таланти, бяха наградени 67 призьори от седемте раздела на традиционния турнир „Обрешков”. В него са участвали 310 ученици от 4 до 12 клас от 5 училища в Разград.

Гост на тържеството бе и председателят на Общински съвет-Разград Надежда Радославова.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе