Автоинструктор е осъден на затвор заради издаване на фалшиви книжки

Автоинструкторът от Бургас Красимир Ненчев /на 64 г./, подсъдим за продажба на шофьорски книжки чрез използване на фалшиви лични карти и мними курсанти , е готов да изтърпи ефективна присъда от 1,8 години затвор.

Днес той подписа споразумение с прокуратурата и в Районния съд се призна за виновен по всички пунктове на обвинението.

YouTube

Освен инструктурът, подсъдими за участие в схемата са още трима души – Валентин Леков, Недко Костадинов и Петър Иванов. Те пък се явявали на изпити пред Държавна агенция „Автомобилна администрация“ с подправени лични карти и се представяли за малограмотни лица от малцинствата. За услугата те получавали между 500 и 1000 лева, информира дарик.

Валентин Леков

Те получиха присъди съответно от 12 месеца пробация за Леков, условна присъда от 1 година лишаване от свобода с три години изпитателен срок за Костадинов и задължителни срещи с пробационен служител в продължение на 18 месеца за Иванов.

Има безспорни доказателства, че подсъдимите са участвали в схема с издаването на шест фалшиви шофьорски книжки.

След влизането на присъдата в сила, прокуратуратга ще предприеме действия за анулирането на книжките на тези шофьори. „Това са хора от Варненско и Шуменско, които фиктивно са карали курсове и придобивали свидетелство за МПС в Бургас. Чисто мое мнение е, че лицата, на които са издадени книжките, са неграмотни, част от тях не разполагат със свидетелства за завършено образование“, каза прокурор Щилиян Димитров.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе