Американка спечели 10 000 долара, защото е прочела застрахователния си договор

Американка спечели 10 000 долара, след като прочела от край до край условията в застрахователния си договор, предаде Франс прес като цитира американски медии.

Тази награда свидетелства за значението да прочетеш от край до край застрахователния си договор, поясни на сайта си застрахователната компания „СкуеърМаут“ със седалища в Сейнт Питърсбърг, Флорида. Тя лансира единствен по рода си конкурс, озаглавен „Струва си да го прочетеш“, пише БТА.

YouTube

59-годишната учителка Донелан Андрюс, която живее в Томастън, Джорджия, купила в интернет застраховка за пътуване в чужбина от филиала „Тин лег“ на „СкуеърМаут“, тъй като планирала да пребивава известно време в Лондон заедно с приятели. Когато получила документа, тя го прочела от край до край. На последната седма страница жената с изненада прочела текст с дребен шрифт, който гласи – „Ако сте стигнали до тук, сте сред редките клиенти на „Тин лег“, които внимателно прочитат целия си застрахователен договор“. След това филиалът подканя клиента да се свърже с него, за да получи наградата.

На 12 февруари Андрюс била информирана, че е спечелила конкурса 23 часа след началото му.

„През последните 16 години забелязахме, че много туристи купуват застраховки за пътувания и изхождат от виждането, че са застраховани, ако нещо се случи, без да са прочели подробностите в договора си“, отбелязаха от „СкуеърМаут“.

„Винаги чета текстовете с дребен шрифт. Научих се да го правя, за да не бъда измамена“, каза Андрюс пред в. „Вашингтон пост“. Тя уточни, че ще използва спечелената сума, за да посети Шотландия заедно със съпруга си.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе