Проведе се тържество за Празника на жената в Благоево

Заместник областният управител на Разград Евгени Драганов бе гост на тържество по случай Осми март – Празника на жената, организирано от ръководството и самодейците в НЧ”Просвета 1871”-село Благоево.

Г-н Драганов поздрави организаторите на прекрасното събитие, отбеляза хъса у младите хора в селото. Пожела им да са все така задружни и да показват, както и днес, че въпреки липсата на читалищна сграда, пазят традициите и духа на културната институция.

YouTube

Г-н Драганов предаде поздрави на дамите от Благоево от Областния управител Гюнай Хюсмен и от негово име им раздаде по саксия с иглика. Цветята са част от инициативата на г-н Хюсмен да подари на 2000 дами от Лудогорието пролетни цветя за Осми март.

В музикалната програма участваха: фолклорна група „Благоевски ритми” и детска фолклорна група „Благоевски звънчета”. Освен народни песни и танци деца от детската градина в селото показаха и съвременни танци, рецитираха и стихове, а младите самодейки от читалището заедно с читалищния секретар Хафизе Бозева представиха сценка, която също силно впечатли публиката.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе