Как да рестартирате ума и тялото си след дълъг работен ден?

Стресът поразява милиони хора по света всеки ден. Когато се чувствате пренатоварени, това се отразява негативно върху здравословното ви състояние.

Ако мислите, че за да внесете баланс в ежедневието си, имате нужда от повече пари – за спа процедури, повече свободно време и т.н., то грешите.

YouTube

Днес ще ви предложим няколко решения, които са прости и бързи за изпълнение.

Насладете им се!

1. Пробвайте:

Да почетете за 6 минути

Правейки това всеки ден, вие понижавате нивото на стреса с 68%. Четенето забавя сърдечния ритъм и елиминира напрежението в мускулите, сочи изследване на английски учени.

Да прегърнете някого

Една голяма и продължителна прегръдка ще ви дари с топлина и позитивизъм. Изследване на учени от Великобритания сочи, че когато обвиваме ръце около някого, това води до стимулиране на изработката на хормона на щастието – окситоцин.

Да поговорите с кучето

Да, точно така. Да говорим с кучето ни прави по-щастливи. Освен това понижава натрупаната умора от стреса, забавя сърдечния ритъм и регулира кръвното налягане, сочи американско изследване.

2. Отделете няколко минути за физически упражнения

Ефикасно упражнение е да вдигнете крака на стената. Тази позиция дори не изисква физически усилия.

В същото време води до отпускане на долната част на гърба и благоприятно въздейства върху нервната система. Отделете й 3 минути.

3. Изберете вечеря, която ще ви накара да се чувствате по-добре

Според експерти, тя трябва да е богата на протеини и антиоксиданти.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе