Днес Местната комисия за БППМН реализира две превантивни събития

Днес, 20 март, в Световния ден на приказката, Местната комисия за БППМН съвместно с ОУ „В. Левски“ заедно отбелязаха събитието с хепънинг.

С много музика, песни, танци, балони с послания към хората, децата заявиха желанията си за мирен и добър свят. Хепънингът бе предшестван от четене на приказки в учебните часове и извличане на послания от тях. Малките ученици уредиха „изложба с послания“, в която бяха експонирани рисунки, апликации, стикери с незабравими народни умотворения. Най-атрактивната част от празника бе карнавалът, в който участваха учениците от първи до четвърти клас, които представиха своите любими приказни герои.

YouTube

В търсене на причините за драматичните конфликти между родители, училището и децата, и изпълнявайки програмата си за превенция на противообществените прояви на учениците, Местната комисия организира посещение на пиесата „Лоши деца“ от Михаела Михайлов. И днес в две представления в зала „Филхармония“ пиесата бе представена пред учениците от 5-ти, 6-ти  и 7-ми класове на ОУ“Отец Паисий“, ОУ „Тургенев“, ОУ „Н.Вапцаров“ и СУ „Хр.Ботев“.

Спектакълът стъпва върху въпроса „Кое в човека поражда насилието?” и вярата, че ако има диалог между ученик, учител и родител, може би ще успеем така да коригираме разбирането и поведението си, че да бъдем по- добри хора.

След пиесата възникна дискусия между учениците и психолог – специален гост на събитието.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе