Проведе се Националния форум „Инвестицията в кадрите –инвестиция в бъдещето на социалните услуги“

Снимка: Областна администрация Разград

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен и заместник областният управител Евгени Драганов бяха гости на Националния форум „Инвестицията в кадрите –инвестиция в бъдещето на социалните услуги“, който се провежда днес и утре в Разград и е организиран от Община Разград с партньорството на Министерството на труда и социалната политика, Агенция за социално подпомагане и Национален алианс за социална отговорност. Във форума участват: изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане Румяна Петкова, председателят на Националния алианс за социална отговорност Георги Георгиев, кметът на Разград д-р Валентин Василев, заместник-кметовете Галина Георгиева и Ердинч Хасанов, заместник-председателят на Общински съвет-Разград Калоян Монев, представители на социални услуги от цялата страна.

YouTube

Форумът започна с изпълнения на потребители на социални услуги от Разград.

В приветствието си г-н Хюсмен поздрави потребителите на  Комплекс за социални услуги за възрастни хора с увреждания в село Просторно, който изпълниха танц-поздрав за участниците във форума, облечени с бели тениски с надпис „Усмихни се“ и усмихнати емотикони, както и социалните работници, които се грижат за тях. „Това е нашата България – с бели тениски с усмихнати човечета, това е вашето призвание – да правите хората в неравностойно положение щастливи и доволни от живота“ – обърна се към социалните работници Областният управител Гюнай Хюсмен. Той им благодари за вниманието, което обръщат на най-уязвимата част от обществото“. Социалните услуги са приоритет на правителството на Бойко Борисов, както и на Европейския съюз, и това постепенно ще се отрази и на доходите на ангажираните в тази сфера, така, както вече се променят самите социални услуги – с обновени, съвременни сгради.

В община Разград се развиват 18 социални услуги, 251 са социалните работници, а потребителите 1024 – припомни още г-н Хюсмен.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе