Областният управител се срещна с представители на университети – участници в първата Кандидатстудентска борса

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен и неговият заместник Евгени Драганов се срещнаха с представители на 20 български висши учебни заведения, които участват в първата в Разград Кандидатстудентска борса. Събитието е организирано от Регионалното управление на образованието в Разград и Община Разград съвместно с ЦПЛР Център за ученическо, техническо и научно творчество-Разград.

Преди официалното откриване на Кандидатстудентската борса, която продължава днес и утре във фоайето на Общинския културен център в Разград, в кабинета на началника на РУО-Разград Ангел Петков се проведе среща с представители на ВУЗ-овете, в която участваха и г-н Хюсмен и г-н Драганов.

YouTube

Г-н Хюсмен апелира към представителите на университетите след обучението във ВУЗ-овете от тях да излизат специалисти, а не висшисти. Трябва да търсим възможности младежите да бъдат ограмотени и истински специалисти, които да се реализират в българския обществен живот и икономика – коментира г-н Хюсмен. Образованието – от детската градина до университета – е приоритет на правителството на Бойко Борисов – допълни още г-н Хюсмен. „От вас зависи бъдещето на България“ – обърна се към представителите на университети Областният управител Гюнай Хюсмен.

Те бяха впечатлени от факта, че Разград е първият град, в който лично Областният управител ги приветства за участието им в Кандидатстуденската борса, допълвайки, че подобни събития се провеждат и в други региони.

На официалното откриване на събитието присъстваха заместник областният управител Евгени Драганов, директорът на дирекция „Хуманитарни дейности“ в Община Разград Елка Драмалиева, началникът на отдел „Образование“ в Община Разград Красимира Кирчева, директори на училища, много ученици. Музикални поздрави към участниците в Кандидатстудентската борса отправиха възпитаници на ЦПЛР Център за работа с деца-Разград: певците Андреа Начева, Пламена Петрова и Мартин Петров, танцьорите от танцова формация „Феникс“.

Създаден е график за посещение на Кандидатстудентската борса от учениците от 12 клас, които тази година са около 1000, както и от учениците от 11 клас в област Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе