Деца от ОУ „В. Левски“ представиха на кмета на Разград техен проект за нов пътен знак

Днес, 27 март, деца от II „а“ клас на ОУ „В. Левски“ бяха на посещение със своя класен ръководител Валентина Георгиева при кмета на Община Разград. Посещението им бе във връзка с проект по Гражданско образование „Пазители на пътя“, който е свързан с поведението на велосипедистите и шофьорите да направят пътя безопасен за движещите се деца.

YouTube

Второкласниците разказаха, че са изготвили по проекта пътен знак, който са представили вече на своите родители и на институциите, имащи отношение по поставяне на пътните знаци. Тяхната идея днес бе да го представят и пред градоначалника и да поискат разрешение да го поставят на подходящо място в градинката в училището или на някоя от оградите му. Госпожа Георгиева обясни, че тази среща с кмета е полезна и интересна, защото така учениците се запознават с институцията. Децата представиха проекта „Пазители на пътя“, знака, който са изработили и носеха писмо, което пуснаха в деловодството на Общинска администрация. В него те искат разрешение да проведат флашмоб, с който да призоват шофьорите да бъдат внимателни.

Кметът д-р Валентин Василев им каза, че това, което правят, е много важно и че трябва да са отговорни към правилата за движение по улиците, защото чрез тях се цели опазване на живота и здравето на хората. Той поясни, че поведението на участниците в пътното движение се възпитава още от ранна детска възраст и ги похвали за инициативата, обеща и да съдейства за нейната реализация.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе