Даниела Дариткова ще оглави ГЕРБ след оставката на Цветанов

Председателят на Здравна комисия и депутат от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова ще оглави парламентарната група на управляващата партията.

Това съобщи премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде БГНЕС.

YouTube

В сряда Цветан Цветанов, който водеше депутатите на ГЕРБ подаде оставка и напусна парламента, но остава зам.-председател на партията и председател на предизборния щаб. До напускането на парламента от страна на Цветанов се стигна след имотния скандал, добил популярност като „апартамент гейт”. Цветанов е придобил апартамент в луксозна сграда на фирма „Артекс” със собствен ВИП асансьор, водещ от гаража до всекидневната в престижния квартал „Изток”.

По думите на Борисов с оставките „въпросът е решен”.

Преди Цветанов оставки подадоха министърът на правосъдието Цецка Цачева, зам.-министърът на спорта Ваня Колева и зам.-министърът на енергетиката Красимир Първанов. Всички напуснаха кабинета, след като са придобили апартаменти от фирма „Артекс” на цени, далеч под пазарните.

Твърдението за приятелския огън е абсолютна лъжа, заяви Борисов. Всички сме страдали от този скандал, допълни той.

Премиерът съобщи, че по-късно през деня ще съобщи кой ще е новият министър на правосъдието. Името ще бъде съобщено по-късно, за да няма грешки и да не се налага изтегляне на кандидатурата, изрази се Борисов.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе