Жена с ТЕЛК е лишена от помощи след като някакси се оказва собственик на крупна фирма

Жена с умствена изостаналост, която живее с пенсия от ТЕЛК, се оказа собственик на фирма с оборот за стотици хиляди левове.

Историята е от Ямбол, разказва bTV.

YouTube

Блок 8 в ямболския комплекс „Хале“ – на първия етаж в общинско жилище е настанена Женя Алексиева. Апартаментът й е даден от общината, защото единственият доход на 47-годишната жена е пенсията по болест.

Съседите й от години знаят, че бедства и често й помагат. Те обаче не подозират, че общинското жилище всъщност е офис на фирма, а жената е неин управител. Според Търговския регистър на общинския адрес е регистрирана фирма „Агромат 2013” ЕООД с едноличен собственик Женя Алексиева.

Адвокат Гочо Иванов подава годишните финансови отчети на фирмата по електронен път. Твърди, че не познава жената, под чието име стоят печалбата и задълженията на фирмата.

Според юриста Женя Алексиева става собственик на работеща фирма с рекорден оборот, без да подозира какво подписва.

„Най-вероятно е дала пълномощно на някого, който да я представлява, и той върши всичко от името на дружеството”, на мнение е Гочо Иванов.

Днес жената живее при свой приятел, защото не е в състояние да се грижи за себе си. Човекът, който според жената я принуждавал да подписва документи, е неин познат от години. Живее в блока, където общинското жилище е фирмен офис.

Колко и какви документи е подписала по принуда болната жена не е ясно. Мъжът, при когото тя живее, твърди, че фирмата има големи задължения.

Жената, която по документи отговаря за бизнес за над 1 милион лева, е с епилепсия и умствена изостаналост. Получава 200 лева месечно пенсия от ТЕЛК. Личният й лекар д-р Даниела Джамбазова е категорична, че не може да носи отговорност за действията си.

„Заради състоянието й, което е по ТЕЛК, в обичайните социални домове не могат да я приемат, но също така не могат да я приемат и в домове за тежко болни психически хора и поради това не могат да й намерят социалните място в нито един дом в България”, коментира д-р Джамбазова.

Когато разбрали, че е управител на фирма, социалните лишили жената от помощи за отопление.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе