Веселин Керемедчиев: Четете повече, бъдете наблюдателни

Ръководителят на клуб „Театрали” към ППМГ „Акад. Никола Обрешков” избра РБ „Проф. Боян Пенев”, за да отбележи със своите възпитаници по подобаващ начин Международния ден на театъра.

Да намериш финия баланс на полезното и интересното е изкуство, което малцина преподаватели го притежават. Ръководителят на клуб „Театрали” към ППМГ „Акад. Никола Обрешков” Веселин Керемдчиев реши сред книгите да инициира със своите възпитаници отбелязването на Международния ден на театъра. Той съумя да ги мотивира и да им фокусира вниманието към: тънкостите на професията на актьора, свободното говорене пред аудиторията, приемствеността в успешния клуб и не пропусна да им даде ценни съвети от първо лице.

YouTube

За своята 12-годишна история през ученическия клуб са преминали над 100 почитатели на театралното изкуство. Винаги през годините нишката на приемственост ни е следвала, коментира Керемедчиев. Новите колеги трябва да бъдат подкрепени и техните усилия да бъдат поощрени, в това е убеден преподавателят, който има зад гърба си много опит. Той им представи своя презентация от доклад, който визира развитието на театралното изкуство в нашия град.

Литературните изпълнения на неговите възпитаници допринесоха за доброто настроение и засилиха още повече желанието в тях да продължат да се занимават.

Керемедчиев им даде съвети – „Четете повече! Бъдете наблюдателни! И се идентифицирайте!”.

Преподавателят с особен ентусиазъм им представи две от любимите си стихотворения и това още повече  зареди младите актьори.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе