Община Разград се включи в залесяването, част от Седмицата на гората

Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев, председателят на Общински съвет – Разград Надежда Радославова и зам.-кметът Ердинч Хасанов се включиха в залесяване във връзка със Седмицата на гората. Събитието бе организирано от Община Разград и ОП „Разградлес“ в землището на с. Киченица, отдел 162 Б.

YouTube

Тази година Седмицата на гората е под надслов „140 години история и традиции в грижата за бъдещето на гората“. Директорът на ОП „Разградлес“ Милена Манева обясни, че през тази година е залесена площ от 41 дка с 41 000 броя едногодишни и двугодишни фиданки от вида цер, за да се подпомогне естественото възобновяване на гората.

Д-р Василев посочи, че се залесява с подходящи за местността дървета. Очакваните приходи от дървесина през 2019 година са 680 000 лв. Милена Манева допълни, че досега от началото на годината чистият нетен приход на ОП „Разградлес“ от продажба на дървесина възлиза на 480 000 лв. Тя обясни, че освен дърводобив и залесяване на горските територии, гората също бива охранявана от горски стражари, които съвместно с полицията установяват злоупотреби.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе