Община Разград предаде 1,260 тона пластмасови капачки

Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев и заместникът му Галина Георгиева получиха лично сертификати за благодарност за участието на Общината в кампанията „Аз вярвам и помагам 2“ и за предаване на 1,260 тона пластмасови капачки. Събитието се проведе днес /13 април/ пред Катедралата в град Варна по време на втория по рода си Празник на рециклирането „Аз вярвам и помагам 2“, където се събраха хиляди хора от различни общини, за да предадат своите капачки. Сертификатите бяха връчени от Владислав Николов – председател на Сдружение „Аз вярвам и помагам“ и Антония Антонова от ръководството на организацията. От Разград сертификати лично получиха и представителите за Разград на кампанията – Свилен и Дочка Иванови. Сертификати имаше и за ОУ „Никола Икономов“, магазин „Технорай“- Разград, магазин „Свежест“ – Севдалина Цонева, Дом за възрастни хора с деменция гр. Разград.

YouTube

Те се присъждат за персонална ангажираност, социална отговорност и принос за развитие на кампанията за събиране на пластмасови капачки.

От ръководството на кампанията изказаха своята благодарност, че Разград беше една от първите общини включили се и подкрепили каузата, като поставиха съоръжение за събиране на капачки, а от своя страна общинското ръководство изрази готовност да подкрепя и други благотворителни инициативи.

Със средствата от рецилкираните капачки ще бъде закупена и дарена скъпоструваща медицинска апаратура в помощ за новородените деца в СБАГАЛ „Проф. д-р Димитър Стаматов“ и МБАЛ „Св. Анна“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе