Деца от Училищните превантивни клубове поздравиха магистрати и юристи в Разград

Във връзка със 140-годишнината от приемането на Търновската конституция, Районен съд – Разград проведе днес „Ден на отворените врати“. Първи от инициативата на съда се възползваха представителите на Общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, по идея на нейния председател Ердинч Хасанов, зам.-кмет на Община Разград.

YouTube

Над 40 ученици от различни учебни заведения от ученическите превантивни клубове гостуваха на Районния съд по повод днешния празник на държавността. Заедно с тях бяха секретарят на КБППМН Диана Господинова, секретарят на ОБСН Станислава Петрова и експерти от превантивно-информациония център, педагогически съветници, родители, психолози и преподаватели. Гостите поднесоха цветя на съдиите, а магистратите Нели Генчева и Николай Борисов ги запознаха с историческите събития свързани с приемането на Търновската конституция.

Въпросите на младите хора към съдиите бяха с практическа насоченост и визираха основно проблеми с насилието и употребата на дрога. Децата получиха от съдиите по една Конституция на Република България.

Те посетиха още Окръжна прокуратура, където бяха посрещнати от Окръжния прокурор Тихомир Тодоров, с когото също протече разговор за естеството на работата на прокурорите. Децата подариха на всички прокурори и съдии цветя и ги поздравиха.

Посещението продължи и в „Пробационна служба“, където директорът Драгомир Златев разказа за дейността й.

Юристите и заместник-кметът Галина Георгиева също бяха уважени от децата, които им подариха цветя.

 „Ден на отворени врати“ е проект на Висшия съдебен съвет, а неговата цел е повишаване на правната култура на гражданите и изграждане на доверие в работата на съдебната система. През днешния ден гражданите на Разград имат възможност да посетят сградата на съда и да се запознаят с работата на съдебните деловодства, общата регистратура и бюро „Съдимост“.  

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе