Великденски крос ще се проведе в Разград за шести път

Повече от 100 души са се записали за участие в традиционния великденски крос, който тази година ще се проведе за 6-и път в Разград. Записването за организираното от клуб „Зелена стъпка“ събитие приключва тази вечер в полунощ.

Замисленото като градски празник събитие ще стартира за поредна година с музика, настроение и участници, които искат да живеят активно и позитивно. Ще участват хора от всякакви възрасти и с различни цели – да предизвикат себе си или победят другите, а някои само за да бъдат заедно с шарената бягаща тълпа по улиците, предназначени в този час единствено за хората.

YouTube

Денят традиционно е събота срещу Великден, който тази година се пада 27 април. Часът на старта е 10:00, но програмата и приготовленията за участниците започват час по-рано. Участието е безплатно, но само с предварително записване онлайн на адрес: razgrad.run

Участниците могат да избират между дистанция 1 километър за отборно участие в щафета и 5 километра индивидуално участие.

Великденски крос може да се похвали с трасе от една обиколка без повторения и за двете дисциплини. Трасето е красиво и разнообразно и преминава през приятни и разпознаваеми места в града. Стартът и финалът са от площад “България.

Община Разград и ПФК Лудогорец са традиционни партньори на организатора. Футболният шампион предоставя всяка година оригинална топка с автографи на неизменните лидери в първенството ни. Топката, заедно с други награди, се разиграва с томбола измежду всички завършили, а децата получават малки подаръци. За класираните на първите места са предвидени медали и награди.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе