С венци и цветя Разград почете 6 май пред Войнишкия паметник

Днес, 6 май, кметът на Община Разград д-р Валентин Василев и заместникът му Ердинч Хасанов поднесоха венци пред Войнишкия паметник на площад „Възраждане“ във връзка с Деня на храбростта и Празника на Българската армия.

YouTube

Венци поднесоха народните представители Десислава Атанасова от ПП ГЕРБ и Денчо Бояджиев от БСП, председателят на Общински съвет – Разград Надежда Радославова, заместник областният управител на Разград Евгени Драганов и главният секретар на Областна администрация Михаил Тодоров, цветя и венци бяха поднесени още от името на евродепутати от ГЕРБ – ЕНП, от общински съветници ГЕРБ – Разград, Общински съветници БСП-Разград, Обединени патриоти – Разград и други военни и граждански организации организации, както и от признателни граждани.
Честването започна с отслужване на заупокойна панихида в памет на загиналите войни, отслужена от архиерейския наместник отец Георги. Празнична реч поднесе полк.о.з. Огнян Кирилов.

В художествената програма, след поднасянето на венци в знак на признателност, участваха вокална група „Родна песен” към СОСЗР-Разград, млади певци от ЦПЛР-Център за работа с деца, клуб „Слово” от ЦПЛР ЦУТНТ-Разград, ДТШ „Хорце“.

Тържеството бе организирано от Областен съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. Празникът завърши с кръшно хоро на площада.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе