Проведе се ученически футболен турнир, организиран от ПГСС“Хан Аспарух“-Исперих

Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен осигури и връчи наградите в ученически турнир по футбол, организиран от ПГСС“Хан Аспарух“-Исперих по повод 60-годишния юбилей на училището.

Футболната надпревара се проведе днес на новата спортна площадка на училището, която бе изградена по европроект през миналата година. Въпреки лошото време участниците – 5 момчешки отбора от училища в община Исперих 5-7 клас – се раздаваха на терена и срещите бяха оспорвани и интересни за публиката.

YouTube

Г-н Хюсмен присъства на финалния мач между учениците от ОУ“Васил Априлов“-Исперих и ОУ“Отец Паисий“-село Подайва. Срещата приключи при резултат 0:0, според регламента за победител бе обявен тимът от Подайва, тъй като в предходните срещи има по-добра голова разлика. Областният управител Гюнай Хюсмен поздрави финалистите и от двата отбора, наричайки всички победители, тъй като се раздадоха на терена и играха мъжки с хъс и енергия, достойни за спечелването на турнира. Г-н Хюсмен бе осигурил предметните награди за участниците – футболни топки, призьорите получиха и купи и медали.

Директорът на ПГСС“Хан Аспарух“ Сали Назиф заяви, че това е първо издание на турнира, но училищната управа има намерение да го превърне в традиционен, за да има възможност мултифункционалната площадка да се използва от повече деца.

Шампионската купа вдигна отборът на ОУ“Отец Паисий“-село Подайва, на второ място остана тимът на ОУ“Васил Априлов“, на трето – ОУ“Н.Й.Вапцаров“-Вазово, на четвърто – ОУ“Христо Ботев“-Лудогорци.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

dm petroleum

Върни се горе