Лего роботи оживяват в ОУ „Васил Левски“

Състезание по лего роботика „Робо сръчко“ организира ОУ „Васил Левски“ на 31 май 2019 г. Очакват се отбори от цялата страна, които ще премерят сили в три етапа в целодневната надпревара. Театралната зала на училището ще се преобрази в работилница за лего роботи, като състезателите ще трябва да покажат умения както в конструкцията, така и в програмирането. Освен отборно, състезателите от 1 до 12 клас ще имат възможност да се изявят и индивидуално.
Експертно жури с представители от бизнеса и академичната общност ще оценят и наградят най-успешно представилите се отбори. Предвидени са и специални поощрителни награди за участниците.

„Амбицията ни е да превърнем състезанието „Робо сръчко“ в ежегодна надпревара и приветстваме участието на млади таланти от цялата страна. В ОУ „Васил Левски“ подкрепяме и поощряваме усета и интереса на децата към технологиите. Затова и работим целенасочено за създаване на разнообразни форуми и възможности за личностно развитие”, сподели директорът на училището г-жа Диана Първанова.
Включването на технологиите в обучителния процес е приоритет от серията училищни политики, насочени към подготовката на децата за предизвикателствата на ХХI век. Развитието на роботиката и клубното програмиране са едни от начините за постигането на тази цел.

YouTube

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе