Откриха „Ученически игри 2019“ по бадминтон и волейбол

Заместник областният управител на област Разград Евгени Драганов бе гост на церемонията по откриването в Разград на два финални турнира от „Ученически игри 2019“ – по бадминтон(момичета и момчета) и волейбол(момичета).

YouTube

240 деца от 30 отбора цялата страна на възраст 5-7 клас участват в надпреварите. Волейболистките играят в спортна зала „Лудогорец“ и в залата на ОУ“Васил Левски“-Разград, бадминтонистките – в ПГИ“Робер Шуман“, а бадминтонистите – в НПТГ“Шандор Петьофи“. Финалните срещи са в неделя. Разградска област е представлявана от СУ“Христо Ботев“ – в бадминтона и ОУ“Васил Левски“- във волейбола.

Състезанията бяха открити от заместник-кмета на Община Разград Ердинч Хасанов. Сред официалните лица бяха и: началникът на Регионалното управление на образованието-Разград Ангел Петков, директорът на Ученическа спортна школа „Руси Бухтев“ Цветан Танев, председателят на Областен клуб „Спорт в училище“-Разград Милена Стоянова.

Организатори на двата турнира са: Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Българска асоциация „Спорт за учащи“, Регионално управление на образованието – Разград, Областен клуб „Спорт в училище“ – Разград, Спортен клуб „Бадминтон-Разград“ и община Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе