Проведоха се информационни срещи относно борбата с наркотрафика

Заместник-кметът на Община Разград Ердинч Хасанов откри днес /12 юни/ в залата на Общински съвет Разград информационна среща с родители, директори, психолози, педагогически съветници от училища и представители на различни институции. Участваха 50 човека. Срещата е организирана от Общинския съвет по наркотични вещества в Разград и Превантивно-информационен център към него, като част от кампанията „НеСтеСами“ – програма създадена от Стефан Бакалов, началник отдел „Борба с наркотрафика“ на Митница Аерогара София и неговия екип, които се включват в инициативата на доброволен принцип.

YouTube

На тази среща ще дадем широка гласност за модерната дрога, за напредналите технологии и изобретателността на разпространителите й и вредата, която нанасят на младите хора, каза на откриването г-н Хасанов. Той обясни, че Община Разград работи много за превенцията и информираността сред младите хора, създаден е механизъм за разгласа и припомни, че в училищата са създадени ученически превантивни клубове, в които децата са проводник на идеята, да се противодейства на големия бич на съвремието – наркотиците.

След срещата се проведе втора информационна среща с ученици, участваха над 90 момичета и момчета от различни училища от града.

През 2010 г., заедно с партньорите от ДЕА(САЩ) г-н Бакалов и негови колеги започват още една инициатива Proud to be drug free, също с организиране на масови кампании сред децата. Стефан Бакалов и екип представиха презентация за вредата от наркотиците и най-новата и актуална информация за така наречените „Нови наркотици“, а учениците получиха съвети от митническите служители как да се предпазват в рискови ситуации.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе