Стартира забавното лятно четене в Разградската библиотека

За девета поредна година бе даден старта на чудесната инициатива на РБ „Проф. Боян Пенев”, която има за цел да стимулира четивната техника на децата в непринудена обстановка и да провокира тяхното креативно мислене. Децата от ваканционните програми на Център „Резонанс” и ЦУТНТ, както и верни фенове на библиотеката станаха част от прекрасен празник, в който доминираха игрите, веселото настроение и не на последно място четенето на книжки.

YouTube

Няма нищо по-ценно от това да усетиш взаимност в името на полезните каузи. Тази година ръководството на Млин – 97 прококирано от инициативата на Библиотеката предложи съвместно партньорство. Общото между Регионалната библиотека и фирмата са децата и стимулирането им към четене.

Тази седмица стартира лятната игра на фирмата , която става част и от забавното лятно четене. По време на откриването бяха подсигурени солети „Хрус-хрус” и докато палавниците разглеждаха книжки и зачитаха интересни откъси от тях получиха подарък солети.

Всичко, което вие трябва да направите е:

Да следите официалната FB страница на Хрус-Хрус, защото всеки понеделник ще се обявява ново начало на играта, а всяка неделя жребий ще определя печелившия читател;

Понеделник сутрин  ще споделят избран цитат или герой от конкретна книга или автор, а после вие ще трябва да споделите вашият;

Всеки участник трябва да прикрепи към коментара си снимка на книгата от седмицата (книга/произведение на автора) със задължително присъстващо пакетче Хрус Хрус. Вие решавате дали ще се снимате как четете или къде четете. Изборът е ваш, но не забравяйте солетите! За да не пропуснете незаменимото удоволствие да четете и хрускате! И наградата – кашонче Хрус-Хрус. Официалните правила се публикуват на http://www.mlin97.com

Селектираните заглавия на играта ще бъдат налични в лятната читалня, така децата на открито в приятна атвмосфера ще могат да почетат, похрускат и защо не и да спечелят.

Регионалната библиотека винаги е отворена към добри начинания, коментира директорът на институцията Женета Александрова, която прие с усмивка подадената ръка за партньорство.

До 3 септември всеки вторник и сряда от 9 до 12 ч. малките палавници под открито небе ще имат срещи с любими книжки, всеки четвъртък ще развиваме креативността им в Творческия кът в Библиотеката.

Съпътстващи занимания ще има и в Детския отдел. В „Забавна приказна ваканция” всеки понеделник от 15 до 17 ч. палавниците ще четат любими произведения, всяка сряда ще творят в детското ателие „В света на приказките”, всеки петък ще се забавляват със занимателни игри „Хайде да играем”.

Очертава се хрускаща ваканция под открито небе, с мното приятни изненади и творчески емоции.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе