Връчиха дипломите на Випуск 2019 в ПГИ”Робер Шуман”

Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен бе гост на тържествената церемония за връчване на дипломите и свидетелствата за професионална квалификация в ПГИ”Робер Шуман”-Разград.
И пред учениците и учителите от гимназията г-н Хюсмен обяви недоволството си от цялостното представяне на тазгодишните зрелостници от област Разград на Държавните зрелостни изпити, но поздрави възпитаниците на ПГИ и преподавателите им за техните постижения на матурите. Училището е с най-висок успех по български език и литература сред професионалните гимназии в Лудогорието и на четвърто място сред всички средни училища, на втората матура няма нито една слаба оценка, а най-високата оценка по Руски език в областта е на ученик от ПГИ. „С такива постижения дърпате и останалите училища нагоре” – коментира г-н Хюсмен. Той пожела на зрелостниците, които продължават образованието си във висши учебни заведения, да са още по-амбицирани в обучението си, за да може България, Разградска област, родителите им, а най вече самите те да се гордеят със себе си. „Няма бъдеще без образование и можене” – завърши г-н Хюсмен.

YouTube

Той връчи грамотите на отличените учители от учебното заведение. За „Учител на годината” е определена учителката по Български език и литература Петя Стоянова, грамоти имаше за още 13 педагози.

Общо 94 са зрелостниците от Випуск 2019 на ПГИ”Робер Шуман”, те завършват специалностите: данъчен и митнически посредник, икономист, финансист, организатор интернет приложения и готвач. Средният им успех на матурата по БЕЛ е 3,71, на втората матура – 4,09, а от курса на обучение – 4,22.

Шестима зрелостници получиха призове за отличен успех през курса на обучение: Филиз Зейти Юнуз, Ниляй Недретова Джълъзова, Есин Севгин Хюсеин, Халиме Ибрахимова Ахмедова, Ширин Салимова Ахмедова, Ертан Тезджан Хълми.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе