Опасно време в цялата страна!

Очакват се значителни валежи очакваме в централните и източните райони на страната.

Денят ще е слънчев в сутрешните часове. Следобяд обаче от запад на изток ще превали. По-значителни валежи очакваме в централните и източните райони. Там валежите ще са с гръмотевична активност и риск от градушка, предава NOVA.

YouTube

Температурите във вторник вече са значително по-ниски от началото на седмицата. В Северна България термометрите ще показват между 25 и 28 градуса. На юг – 28 – 32 градуса.

Около Черноморието днес също се очакват краткотрайни и на места интензивни валежи в часовете след обяд. Температурите по крайбрежието ще са в интервала 26-28 градуса на въздуха и около 27 на морската вода. Вълнението на водата – слабо с височина на вълните – от 50 до 125 сантиметра.

През целия ден и в нощта срещу четвъртък преваляванията ще се усилят. Страната ни попада под влиянието на средиземноморски циклон. Очакваме локални интензивни валежи, гръмотевични бури, силни пориви на вятъра и градушки.

В 7 области на Южна и Източна България се очаква валежите на достигнат между 40 и 80 литра на квадратен метър за денонощието. В сила е оранжев код за интензивни валежи и гръмотевични бури.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе