Стойчо Стоев преди мача с Ференцварош (ВИДЕО)

Треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев е умерен оптимист в навечерието на първия мач от първия предварителен кръг на Шампионската лига срещу Ферецварош.

„Основният фокус през подготовката беше мачът с унгарците“, сподели Стоев на пресконференцията на стадион „Групама Арена“. „Винаги има какво да се желае. Не всичко е така, както ми се иска, но то нямаше и толкова време. Няма време за оправдания. Надявам се да сме добре подготвени. Новите попълнения не са във формата, която искам, което е нормално. Жоржиньо е в по-добра, защото участваше в африканската купа. Със сигурност ще ми бъдат добра опция, ако имам нужда от тях. Недялков тренира нормално с отбора. Докторският екип каза, че няма да има проблем с неговото участие. В последните тренировки не показа, че има проблеми. Надявам се, че утре ще бъде на висота и здравословно няма да има никакви проблеми“, допълни наставникът.

YouTube

Той коментира класата на съперника.

„Няма да се конкретизирам върху определен футболист на Ференцварош. Не е само един, както и не е само един в Лудогорец. Все пак това е колективен спорт. Наясно съм със стартовия състав. Наясно съм още преди два дни. Използвахме тези дни да изтренираме някои неща в двете фази на играта, за да изглеждаме добре утре“, разкри Стоев.

Стоев бе приканен да направи сравнение между МОЛ Види, с когото Лудогорец игра миналата година, и Ференцварош.

„Нито аз, нито Пламен сме били в Лудогорец в мачовете с Види. Гледал съм двубоите. Види и Ференцварош играят два различни стила. Философията на Ференцварош е да контролира топката. Ние също сме отбор, който се стреми да играе повече с топката. Това е нещо добро и за феновете, които ще бъдат на стадиона. Те ще гледат един добър и привлекателен двубой. Преди пет години никой не познаваше Лудогорец в Европа. Започнахме отначало и постигнахме успехи. Лудогорец си извоюва името на отбор, който се справя добре в Европа. След пет години отборът е натрупал увереност и самочувствие, познават го повечето отбори в Европа. Тогава имаше много футболисти, които ги няма в Лудогорец“, каза още Стоев.

Треньорът вярва в силите на своя отбор.

„Не обичам да говоря в проценти. Футболът не е математика. Всеки отбор има своите шансове. Като треньор се надявам, че Лудогорец е готов да преодолее Ференцварош. На един треньор никога не му е достигнало времето, за да направи това, което иска. Най-добре ще е да победим. Равенство също е добър резултат. Дошли сме с нагласата да излезем с чест от двубоя“, завърши Стоев.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе