Изхвърлиха албанският Скендербеу от Европа заради над 50 уредени мача

Спортният арбитражен съд потвърди наложеното от УЕФА наказание на албанския тим Скендербеу. Така един от най-силните отбори в страната няма да може да играе в европейските клубни турнири за цели 10 години, пише read4sport.com.

Това е най-тежкото наказание в историята на европейския футбол. Присъдата идва от последната инстанция, което означава, че тя влиза в сила и не подлежи на обжалване. Според съда има неопровержими доказателства, които посочват, че от Скендербеу са уредили над 50 двубоя.

YouTube

Скендербеу бе признат за виновен в уреждане на двубои и от местното законодателство в Албания. Миналия сезон Скендербеу завърши на четвърто място в албанската Суперлига. Въпреки че е осъден за уреждане на двубои, съставът все още се състезава в елита на страната.

Над 50 двубоя са били уредени от Скендербеу

От УЕФА започват разследване срещу албанския двубой след странни линии на залози в два двубоя от Шампионската лига и от Лига Европа през 2015 г. Тогава Скендербеу стана първият албански отбор, който стига до плейофите за влизане в Шампионската лига.

След като отборът отпадна, албанците участваха в груповата фаза на Лига Европа. От европейския футболен орган обявиха, че имат доказателства за уреждането на над 50 двубоя в албанския футбол от страна на Скендербеу.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе