Младежи от Еколято гостуваха на ОИЦ – Разград

Екипът на Областния информационен център (ОИЦ) – Разград бе домакин на среща и с втората смяна от кампанията „Еколято 2019”. Близо 30 ученици и ръководителите им се запознаха с дейността и услугите на мрежата от Областни информационни центрове в страната, с по-значимите неща за институциите на Европейския съюз, европейските фондове и програми, и какво е сторено с тяхна подкрепа в града.

YouTube

Оказа се, че някои от младежите вече са посещавали ОИЦ и познават неговата дейност, както и че са пътували в други държави-членки на ЕС. Сред тях са Испания, Гърция, Австрия, Великобритания и др. Те споделиха с вълнение свои впечатления от там и посочиха приликите и разликите с България. Една от участничките разказа, че от 11 години живее в родината на Дон Кихот, и като си дойде през лятната ваканция в Разград се включва в „Еколято”, където намира нови приятели и се забавлява по време на престоя си тук.

През следващия месец в ОИЦ ще посрещнат и участниците в III-та, последна смяна на екологичната инициатива, която се провежда ежегодно от Община Разград и Центъра за подкрепа на личностното развитие ‒ Център за ученическо техническо и научно творчество (ЦПЛР – ЦУТНТ).

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе