Областна администрация-Разград се включи в инициативата на Дирекция „Вътрешна сигурност“ към МВР „Остани чист, кажи НЕ на корупцията!“

Областна администрация-Разград се включи в инициативата на Дирекция „Вътрешна сигурност“ към Министерството на вътрешните работи „Остани чист, кажи НЕ на корупцията!“.

По предложение на Областния управител Гюнай Хюсмен днес в Разград бе поставен билборд с логото на кампанията. Той бе монтиран върху сградата на КНСБ, която е публична държавна собственост. Винилът е с размери 3 на 4 метра, върху него е изписан националният телефон за подаване на сигнали за корупция в системата на МВР е +359 2  982 22 22.

Билбордът е в центъра на града, край него минават множество пешеходци, стената не за пръв път се използва за послания към минувачите, досега оттам Областният управител е отправял поздрави към жителите на региона по повод национални празници.

YouTube

„С поставянето на билборда на Дирекция „Вътрешна сигурност“ там ще се осигури широко популяризиране на посланията на антикорупционния проект, подкрепям идеите му и апелирам всички да са непримирими към корупционните практики в различните сфери на обществения живот“ – коментира г-н Хюсмен.

Инициативата „Остани чист, кажи НЕ на корупцията!“ е част от предвидените дейности на дирекция „Вътрешна сигурност“ към Министерството на вътрешните работи по Комуникационната стратегия на Европейския съюз за 2019 г.Целта е да се повиши информираността и доверието на гражданите в органите на полицията и държавната администрация. Така се очаква засилване на гражданския контрол чрез създаване на условия за активно участие на гражданите в предотвратяването и разкриването на корупционни практики. Дейността е съобразена и насочена към изпълнението на Националната стратегия за превенция и противодействие на корупцията в Република България 2015 – 2020.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе