Разград отбеляза 22 септември

Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев произнесе слово пред обществеността, по повод празника 22 септември – Ден на Независимостта на площад „Възраждане“.

„Да запазим древното наследство и да гарантираме, че Разград се развива, като модерен град, който отговаря на съвременните изисквания и предизвикателства – това е основен дълг на всеки гражданин. Този дълг обединява дух и атмосфера, автентичност и съвременен облик, традиции и толерантност през изминалите 111 години от официалното провъзгласяване на Независимостта на България“, каза в приветственото си слово градоначалникът.

Тържеството в Разград започна с танц на Мажоретен състав при ЦПРЛ – ЦРД.

След речта на кмета започна ритуал за поднасяне на венци и цветя в знак на уважение към Независимостта на България. Венци и цветя бяха положени пред Войнишкия паметник от кмета д-р Василев и заместника му Галина Георгиева, венци имаше и от името на народния представител от ГЕРБ Десислава Атанасова, от народния представител от БСП за България Денчо Бояджиев, Асим Адемов-член на ЕНП/ГЕРБ в Европейския парламент, председателят на Общински съвет – Разград Надежда Радославова. Венци положиха и областният управител на Разград Гюнай Хюсмен и заместникът му Евгени Драганов, общински съветници от групата на ГЕРБ, общински съвет на БСП и общинскисъветници от групата на БСП, Регионален исторически музей, Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва, представители на политически партии, културни институции, признателни граждани.

След ритуала всички участници в тържеството посетиха гостуваща камерна историческа изложбаот Регионален исторически музей – Варна, посветена на Деня на независимостта, която бе експонирана във фоайето на НЧ „Развитие 1869“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе