Гюнай Хюсмен показа на посланика на Република Турция Н.Пр. Хасан Улусой как върви строежът на църквата „Св. Цар Борис-Михаил Покръстител“ в Разград

Посланикът на Република Турция в България Н.Пр. Хасан Улусой посети Разград днес и се срещна с Областния управител на Област Разград Гюнай Хюсмен.

Дипломатът бе придружаван от аташето по образованието Шенол Генч и аташето по социалните въпроси Мехмет Генч, както и други дипломати. На посещение в Разград днес бе и Главният мюфтия на България Мустафа Хаджи.

YouTube

Г-н Хюсмен даде официален обяд в хотел „Cartoon“ за гостите, а след това представи на турския посланик как върви строежът на новата разградска църква „Св. Цар Борис-Михаил Покръстител“. Довършването й „до ключ“ се финансира от Турската агенция за координация и сътрудничество към президента Ердоган, стартира през август след съдействие от страна на Областния управител Гюнай Хюсмен. На мястото на строежа архиерейският наместник отец Георги връчи на Н.Пр. Хасан Улусой „Благодарност за направено дарение“ от името на Църковното настоятелство на новия храм.

Дипломатът посети и джамията „Ибрахим паша“, където предстоят ремонтни дейности с финансиране от българската държава.

Областният управител Гюнай Хюсмен и Н.Пр. Хасан Улусой обсъдиха възможностите за увеличаване на туристическия поток към Разград след приключването на ремонта на джамията.

По-късно дипломатът посети и Районното мюфтийство и джамията „Ахмед бей“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе