Стартира най-новата социална услуга на Община Разград – Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания

Днес в бистро „Зайо Байо“ бе даден официален старт на най-новата социална услуга на Домашен социален патронаж- Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания. На събитието, по покана на директора на ДСП Янка Георгиева, присъстваха председателят на ОбС Надежда Радославова, зам.-кметовете Галина Георгиева и Ердинч Хасанов, съветници, директори на социални услуги, потребители.

YouTube

Поздрав отправи заместник-кметът Галина Георгиева, която пожела успех при реализацията на социалната услуга и изрази убеденост, че директорът и екипът на ДСП ще постигнат положителни резултати. Тя допълни, че е убедена в това, тъй като хората, които работят в социалната сфера в Община Разград, са доказали многократно, че грижата за хората е приоритет за тях. Георгиева използва случая да поздрави и възрастните хора, по случай техния празник и им пожела здраве и дълголетие. Тя връчи и сертификати за успешно преминато обучение за „Социална работа с възрастни хора, лица с увреждания и хронични заболявания“.

Поздрав към гостите на събитието отправи и председателят на Общински съвет Разград Надежда Радославова. Тя благодари на хората, работещи в социалните услуги в община Разград за всеотдайността им и сподели, че техните постижения са пример за много други и това е видно, както от резултатите им, така и от наградите, които са получили през годините. Пожела на всички здраве и да раздават своята мъдрост и опит.

Зам.-кметът Ердинч Хасанов каза, че вярва, че разкриването на тази нова услуга ще помогне на много хора в нужда да се чувстват по-добре. Той сподели, че социалната работата на Община Разград е насочена в това да обхване повече нуждаещи се, на които да се окаже подкрепа.

Директорът на Домашен социален патронаж Янка Георгиева сподели с гостите на събитието, че от 01.10.2019 г. Община Разград стартира предоставяне на Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания. Дейностите ще се реализират по одобрен проект „Създаване на звеното за патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в Домашен социален патронаж гр.Разград“ по Оперативна програма Развитие на човешките ресурси , Приоритетна ос- Намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване , Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 2 .

Проектът предвижда създаване на звено за патронажна грижа в Домашен социален патронаж-Разград за възрастни хора и лица с увреждания, като алтернативна и гъвкава форма на подкрепа в обичайна домашна среда, на територията на община Разград. Общата стойност на проекта е 337 969.76 лв. Услугите по проекта са насочени към възрастни хора над 65 г.с ограничения или невъзможност за самообслужване и лица с увреждания и техните семейства. В рамките на 12 месеца, 17 домашни помощника, 2 медицински лица, лекар, кинезитерапевт, психолог и специалист „Социални дейности“ ще предоставят услуги на общо 200 лица в риск.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе