Автомагистрала „Хемус“ може да създаде голяма перспектива за развитие

Автомагистрала „Хемус“ се строи и Варна има голяма перспектива за развитие заради инфраструктурата и локацията. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който участва в откриването на център за споделени услуги на белгийската финансова група KBC във Варна. На събитието присъства и министърът на финансите Владислав Горанов.

YouTube

Премиерът Борисов изтъкна усилията на правителството да създава такива условия, които да привличат инвестиции, носещи високо качество. Министър-председателят напомни, че наскоро Световната банка откри свой център в София, а Китай взе решение да бъде създаден глобален мозъчен тръст в България. Премиерът Борисов добави, че неслучайно всички кредитни агенции отчитат нарастващия рейтинг на страната ни и българската икономика бележи ръст. Много висококвалифицирани и добре платени в Европа хора започват да се връщат в България, каза още Борисов. Той изтъкна, че подобни центрове като този, който се открива днес, подкрепят конкуренцията, създават добри условия на труд и подпомагат възможностите за кариерно развитие.

За създаването на своя център за споделени услуги, белгийската финансова група KBC е избрала Варна сред няколко градове в Централна и Източна Европа. През следващите години компанията ще разкрие над 300 нови работни места. От Варна ще бъде обслужвана дейността на различни дружества на KBC Груп. Работещите в центъра ще се занимават с дейности като HR, проектен мениджмънт, управление на собствеността, ИТ и риск мениджмънт, търговско финансиране.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе