МКБППМН-Кубрат излъчи и награди “Посланици на четенето“

В навечерието на празника на Общината и по случай 70-годишния юбилей на град Кубрат, МКБППМН-Кубрат инициира поредното търсене на светлите примери сред децата.

Позитивното начинание, подкрепи момчета от началния и прогимназиален курс, които имат изградено отношение и траен интерес към книгата. По случай световния ден на музиката и поезията – „четящите момчета“ – Стефан, Крисиан, Берен, Свилен, Антон, Викторио и Максимо разказаха какво означава за тях книгата и защо четенето за тях „не е скука“ и как четенето им помага много в уроците и решаването на домашни по различните учебни предмети.

YouTube

С вдъхновяващите си разкази малките читатели са единодушни, че всеки трябва да открие магията на четенето и да приеме книгата за добър приятел.

На 10 октомври, в училището, където се обучават (СУ „Христо Ботев“) в присъствието на дироктора на училището Росица Христова и педагозите Анастасия Михайлова и Елка Игнатова, малките читатели от Кубрат получиха грамота „Посланик на четенето“ и енциклопедия посветена на всички български празници и традиции с пожелание да продължават да бъдат приятели на книгата и ежедневно да насърчават своите приятели и връстници към четенето.

„Да откриеш читатели в нашето съвремие е малко трудна задача“, каза д-р Н. Карагьозова, инициатор на събитието. „Съвременните деца са дигитални, формират се основно с новите технологии, които са част от нашето битие и безспорно те имат своите предимства и улесняват решаването на много задача в кратки срокове , но си имат и недостатък-превръщат децата в асоциални, пречат на общуването и отдалечават от игрите на открито и изграждането на умения и отношение към книгата, която си остава един много специален и емоционален източник на знания, защото съпреживяването с героите формира представи за добро и зло, правилно и неправилно, нравствени и духовни синтези и ценности“ , сподели още секретарят на комисията в края на срещата.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе