Ден на отворените врати „Иновации в действие“ в ОУ „И. С. Тургенев“

В понеделник 14.10.19г. в разградското училище ОУ“И. С. Тургенев“ ще кипи изпълнен със събития ден на обмен на добри практики и мобилност.

В 9 часа училището ще посрещне гости от държавите /Полша, Словения, Турция, Испания, Португалия, Италия/ партньори по Проект Еразъм÷. Като водеща организация ОУ“И.С.Тургенев“, е първият домакин и координатор на събитията и мобилността по проекта. Гостите ще бъдат запознати със съвременните образователни технологии и новаторство в учебно-възпитателния процес.

YouTube

Ученическите групи по занимания по интереси ще демонстрират уменията си в танцово- музикалното, сценично и приложно изкуство, а младите ни журналисти ще вземат интервюта от чуждестранните гости и ще излъчват в ефир по училищното радио. Гостите ще посетят учебни часове, в които учителите преподават с интерактивни средства и прилагат съвременни технологии в модерно оборудваните кабинети на училището. В интерактивните ателиета и зоните, в които се прилага метода Монтесори, участниците ще станат част от дейностите. Активно ще бъдат включени и децата от подготвителната група и учениците със специални образователни потребности.

От 13ч, с концерт на ДТШ „Хорце“ и изпълнения на малката певица Дея Куманова, ще бъде отворена вратата към нашето минало и традиции. Гостите от Европа, събрани под мотото „В Европа – децата в страната на чудесата“ и обмен на познания в сферата на световното културно наследство, заедно с партньорите ни от иновативните училища от Търговище и Шумен по НП „Ивовации в действие“ ще се запознаят с артефакти от бита на капанците.

След проведеният форум на тема „Училището – възпитание в традиции и ценности“ през април 2019г. и доброволческата акция, в която ни подкрепиха футболистите на ПФК „Лудогорец“ за обособяване на зеленчукова градина в двора на училището, сега ще демонстрираме капански кът, пазар, работилници и ателиета, дюкяни и занаятчийници, разположени в училището и приспособени за провеждане на тематични уроци и ларп игри. Как те ще работят и какви изненади още сме подготвили, ще разберат тези, които са достатъчно любопитни да ни посетят. Но, ще бъде весело, вкусно и приключенско. За това ще се погрижат нашите гост – лектори Николинка Ангелова от с. Гецово, която ще ни сготви вкусни гозби и Осман Исмаил, който ще изработи съдове от глина.

Малко по-късно от 17ч каним децата на Разград на плувно парти в басейна, защото в този ден ще отворим врати за новия плувен сезон в единствения закрит басейн в Разград. Игри, песни и танци, демонстрации на плувни стилове от Спортен клуб по плуване “Амфибия“ и синхронно плуване на клоуни.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе