Трима загинали и 18 ранени при катастрофи в Разградско през изминалия месец

Снимка: ОДМВР - Разград

През месец септември са разкрити 50 престъпления. Установените извършители са 56 лица (вкл. регистрирани през предходни периоди), от които 35,7% имат и предишни криминални прояви, а 30% са безработни. През месеца са регистрирани 6 престъпления за притежание и разпространение на наркотични вещества, както и четири престъпления за управление на МПС след употреба на наркотици. Общото количество наркотични вещества, установено през септември, е 4,15 грама амфетамин, 1,5 грама опиат, 20 гр. марихуана и 20 кг канабис зелена маса.

През септември са проведени 37 специализирани полицейски операции за противодействие на престъпленията, опазване на обществения ред, осигуряване на безопасността на движението и намаляване на предпоставките за настъпване на тежки ПТП.

YouTube

Пътно-транспортната обстановка се е подобрила по всички показатели през септември в сравнение със същия период на 2018 година. От 01.09.2019 г. до 30.09.2019 г. на територията на Област – Разград са настъпили общо 48 ПТП, от които 15 тежки, с 3 загинали и с 18 ранени лица.

Основната причина за настъпилите тежки катастрофи е несъобразената скорост и отнемането на предимство, уточни началникът на отдел „Охранителна полиция“ комисар Божидар Божков. През септември на територията на Област Разград са констатирани общо 728 нарушения на скоростните режими от водачи на МПС. Най-фрапиращ е случаят от 25.09.2019г. – в 23.56 ч. в с.Ушинци, водач на автомобил с румънска регистрация се е движил със 124 км/ч, при ограничение на скоростта за населено място от 50км./ч.

Участие в брифинга взе и главен инспектор Светломир Димитров от ОУ“ПБЗН“. Пред медиите той посочи, че през изминалия летен сезон пожарите са се увеличили тройно в сравнение със сезон 2018. Екипите са реагирали на близо 400 произшествия. В допълнение главен инспектор Димитров припомни и препоръките за внимателно боравене с огън – на открито и през предстоящия отоплителен сезон.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе