Айлян Ахмед от ГПЧЕ получи почетното отличие „Национална диплома”

Областният управител на Област Разград Гюнай Хюсмен връчи почетното отличие „Национална диплома” на Айлян Вейби Ахмед от випуск 2019 г. на ПГПЧЕ”Екзарх Йосиф”-Разград. Това се случи в Регионалното управление на образованието в Разград по покана на неговия началник Ангел Петков. Двамата с г-н Хюсмен оказаха активно съдействие за коригиране на процесуалния пропуск Айлян Ахмед да бъде сред носителите на „Национална диплома”. По регламент почетното отличие на Министерството на образованието се връчва на зрелостници, които имат отличен успех (6,00) по всички учебни предмети, вписани в дипломата за средно образование и за изявени способности в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта. В цялата страна Национални дипломи тази година са заслужили с ученолюбието и труда си 13 млади хора.

YouTube

Областният управител Гюнай Хюсмен връчи на Айлян Ахмед Националната диплома с №13, пожелавайки й още по-големи успехи в следващото образователно ниво и в житейски план. Г-н Хюсмен изказа благодарност на родителите на Айлян, която е родом от Исперих, за това, че са възпитали такова прекрасно дете, благодари и на директора на ПГПЧЕ”Екзарх Йосиф” Пейчо Георгиев и на класната ръководителка на момичето Пламенка Николова за това, което са допринесли за израстването и развитието на Айлян, а най-вече на самата отличничка за положените от нея усилия и труд да постигне нещо, което рядко се случва в Лудогорието. През последните 6 години само още веднъж в Разградска област са връчвани Национални дипломи, това се случи през 2017 г., тогава отново г-н Хюсмен имаше честта да поздрави пръв двамата отличници.

Айлян Ахмед благодари на своята класна и на училищния директор на ПГПЧЕ, а също и за съдействието на Областния управител и на РУО-Разград. „Ще запомня този момент с всички негови детайли” – каза развълнуваната Айлян Ахмед.

Тя вече е студентка в Софийския университет „Св. Климент Охридски”, специалност „Молекулярна биология”. Национални диплома Айлян Ахмед получи заради отличните си оценки през гимназиалния етап на обучение, на матурите тя също имаше две шестици, през учебната 2016/2017 г. е участвала и в Национална олимпиада по английски език.

 

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе