Варненска фирма показа първия роден електромобил

Над 1000 души привлече премиерата на първия български електрически автомобил тази седмица в зала Джон Атанасов в София Тех Парк. Автомобилът е разработен изцяло от български екип и предлага широки възможности за индивидуализация.

Kinetik 07 представлява уникална по рода си автомобилна платформа, предназначена за производство на автомобили в ограничен „бутиков” тираж. Разработката е дело на инженери от Варна.

YouTube

В създаването на автомобила са използвани най-модерни технологии за проектиране като 3D принтиране, виртуална (VR) и добавена реалност (AR). Те ускоряват проектирането на автомобила и съкращават времето от скицата до създаването на пълноразмерен и функционален екземпляр.

За самата изработка от Kinetik също залагат на върхови технологии. Фирмата е пионер в България по отношение на използването на 3D принтер за едрогабаритните компоненти на колата.

Иновациите в проектирането и производството позволяват да бъдат създaвани автомобили, които са тотално различни един от друг както по отношение на екстериорен дизайн, така и по отношение на интериор и интерфейс на инфотейнмънт системата.

Младата българска компания е създала също електрониката и софтуера за управление на различни функционалности в автомобила. Те са изцяло разработени от Kinetik и нямат аналог в световен мащаб.

Мисията на Kinetik e да опровергае стереотипите, че в България не може да бъде проектиран и изграден високотехнологичен продукт, който да е на световно ниво, поясниха от компанията.

Източник: 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе