ОУ“Ив.С.Тургенев“-Разград приветства партньори от 6 държави

Заместник областният управител на Област Разград Евгени Драганов приветства чуждестранните гости на ОУ“Ив.С.Тургенев“-Разград от 6 държави. Представителите на образователни институции от Полша, Словения, Турция, Испания, Португалия и Италия са партньори на разградското училище по Проект Еразъм+.

YouTube

Г-н Драганов пожела на гостите срещите, които ще имат в Разград, да оставят у тях и техните възпитаници положителни впечатления, да имат възможност да се докоснат до българските фолклор, традиции и културно-историческо наследство, а също така и да представят своето културно-историческо наследство пред разградските деца и да обогатят техните познания.

ОУ“И.С.Тургенев“ е първият домакин и координатор на събитията и мобилността по проекта по Еразъм+, който е под надслов „В Европа – децата в страната на чудесата“. Проектът е за стратегически партньорства за иновации и обмяна на добри практики, от българска страна партньори на ОУ“Ив.С.Тургенев“ са Първо основно училище „Христо Ботев“-Търговище и Трето основно училище „Димитър Благоев“-Шумен, чиито представители също се включиха в разнообразната програма днес.

Гостите бяха посрещнати във фоайето на ОУ“Ив. С.Тургенев“ с малък концерт на певицата от Музикална школа „Илия Бърнев“ при НЧ“Развитие 1869“-Разград Дея Куманова и танцьорите от Детска танцова школа „Хорче“ към ЦПЛР Център за работа с деца. Представителите на шестте държави се включиха и в кръшното хоро, поведено от малките танцьори от „Хорце“. Имаха възможност и да разгледат капанските кътове, оформени в училището.

Сред официалните гости на събитието бяха още: началникът на РУО-Разград Ангел Петков, началник отдел „Образование“ в Община Разград Елка Драмалиева, директорът на ПГХТБТ“Мария Кюри“-Разград Стойчо Стоев, Юлиян Данаилов от Областен информационен център, Димитър Петров от РБ“Проф. Боян Пенев“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе