Суперхрани според зодията

Кои от суперхраните се включват ежедневното в менюто ни? Кои са суперхраните за всяка зодия и защо е добре да ги включат в храненето си, пише Az-jenata.bg.

Зодия Козирог

YouTube

Като земен знак, Козирогът е амбициозен и решен да успее. Понякога, неговата непоколебима отдаденост към постигането на поставените цели, го прави жертва по отношение на здравето. Този знак управлява скелета, зъбите и ставите и често родените под него, страдат от болки в коленете или костите.

Вашата суперхрана е сусамът. Малките семенца са богати на мед, калций, магнезий и селен, които подпомагат здравето на костите и ставите. Сусамови семенца може да хапвате така, под формата на сусамов тахан, да ги добавяте към закуски, смути.

Зодия Водолей

Водолеите лесно създават контакти, но се движат със свръхбързи темпове и често пренебрегват здравето си. Това ги изтощава физически и емоционално. Възможни са проблеми със сърцето, кръвообращението, проблеми с дихателните пътища, като поява на астма.

Суперхраната за вас е конопени семена, които са богати на омега-3 мастни киселини. Те от своя страна благоприятстват здравето на сърцето и кръвоносната система, понижават високото кръвно.

Зодия Риби

Представителите на зодията са много чувствителни, съпричастни, контактни. Но понякога всичко това може да ги накара да се чувстват изтощени и потиснати. Енергичните представители на зодията може да имат проблеми с лимфната и имунната системи, да задържат излишни течности, да боледуват по-често през есенния и зимен сезон.

Суперхраната за вас е билката ехинацея. Тя спомага за прочистване на лимфната система и поддържа имунитета.

Зодия Овен

Енергичните Овни са склонни да не се прекланят пред онези, които не са съгласни с тях или им пречат по някакъв начин. Родените под тази зодия често страдат от главоболия, кожни проблеми и такива в челюстите.

Ето защо те се нуждаят от CoenzymeQ10, антиоксидант, който поддържа митохондриите и предпазва клетките от свободните радикали. Съдържа се в храни като риба тон, скумрия, сардини, спанак и броколи.

Зодия Телец

Спокойни, умислени, Телците се стремят да бъдат заобиколени от удоволствие и комфорт. Те се движат с бавни темпове, но по-бавно може да работи и тяхната щитовидна жлеза.

Вашите суперхрани са морски водорасли и орехи, които подпомагат функцията на щитовидната жлеза, грижат се за мускулите и кожата. Тези храни съдържат йод, желязо, мед, калций, витамин Е, които допълнително подпомагат здравето.

Зодия Близнаци

Приключенски настроени, вълнуващи и привлекателни, Близнаците са известни със своята дуалност, както в личността, така и в частите на тялото. Трябва да бъдат особено внимателни с ръцете, краката и белите дробове, да се пазят от респираторни инфекции, кашлица.

Вашата суперхрана е куркумата, която е мощен антиоксидант. Доказано е, че тя спомага за подобряване на имунитета. Може да се приема под формата на хранителни добавки или да се добавя към ястия, шейкове, къри.

Зодия Рак

Представителите на зодията са емоционални, интуитивни и съпричастни. Те са добри слушатели и невероятни приятели, а също и много ориентирани към семейството. Тъй като са емоционални, може да имат стомашни и храносмилателни проблеми.

Вашата суперхрана е моринга на прах, която е изключително богата на витамини С и А, калий, калций, желязо, антиоксиданти, фибри за добро храносмилане и протеини.

Зодия Лъв

Огнените Лъвове са любящи и страстни, нетърпеливи да обичат и да бъдат обичани. За Лъва, сърцето управлява всичко, включително и тяхното здраве, така че е важно да му обърнат внимание, както и на кръвообращението.

Вашата суперхрана са тиквените семки, които са богати на хранителни вещества и особено на витамин Е. Той помага за поддържане гъвкавостта на клетъчните стени на артериите и вените, което допринася за понижаване на кръвното налягане и по-добро кръвообращение.

Зодия Дева

Девите са добре организирани, перфекционисти, но страдат и от натрапчиви мисли, нервност. Всичко това може да се отрази на храносмилателната им система. Ето защо е важно менюто ви да ви осигурява достатъчно от минерала магнезий, който подпомага повече от 300 ензимни процеса в организма. Суперхраните, които ще ви помогнат да си го набавите са риба, ядки, семена, фасул, черен шоколад, авокадо.

Зодия Везни

Везните са известни като знака в зодиака, който трябва постоянно да създава баланс. Обичат удоволствията, но за тях също така е важно и да радват хората край себе си. Всичко това понякога е за сметка на здравето им. Добре е да внимават със здравето на бъбреците, които поддържат равновесието в тялото.

Вашата суперхрана е свеж нар или нар на прах. Богат на антиоксиданти, които защитават бъбреците от нежелано окисление на мастни киселини, което може да причини други хронични заболявания.

Зодия Скорпион

Скорпионите са лидери по природа. Те чувстват интензивно емоциите и са много осъзнати, което означава, че понякога могат да бъдат интроспективни. Те са интелигентни, умеят да разрешават проблемите, но тази им интензивност може да ги накара да се придържат към негативността и болката. Добре е да се погрижат за здравето на репродуктивните органи.

Вашите суперхрани са тези, които ви осигуряват добри количества калций, като кресон, сусам, тахан, спанак, броколи и млечни продукти. Калцият не само е важен за костите и зъбите, но е доказано, че може да намали неразположенията свързани с ПМС.

Зодия Стрелец

Стрелците са креативни и интелигентни, обичат да пътуват и да се срещат с нови хора. Благодарение на управляващата им планета Юпитер, те търсят свобода и гъвкавост в живота си. Знакът Стрелец се управлява от бедрата и черния дроб. Редовната детоксикация може да помогне да се чувства по-добре.

Вашата суперхрана е чаят от глухарче, който е един от най-добрите за детокс на черния дроб и жлъчния мехур. Една чаша чай ще ви осигури и малки количества витамини А, В, С и D.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе