Разградските институции са готови за зимата

Заместник областният управител на област Разград Евгени Драганов откри и ръководи работното заседание по въпросите за приемането на превантивни мерки по подготовката на област Разград за зимния сезон. На него представителите на общински и държавни структури представиха информация за готовността си за зимния сезон.

С изключение на Община Лозница, които не бяха изпратили свой представител за участие в заседанието, останалите шест общини увериха, че имат договори с пътни фирми за снегопочистване, както и че населението е подсигурено с дърва за отопление в различните общини между 80 и 100%, има готовност за отопление и на обществените сгради.

YouTube

Директорът на Областно пътно управление инж. Людмил Янев уточни, че и за републиканските пътища има подписан анекс за зимно поддържане, очаква се до декември да приключи процедурата по избор на нов изпълнител на обществената поръчка за следващ петгодишен период. Янев съобщи, че е извършена проверка относно готовността на фирмите, изпълнители на договора към този момент. Установено е, че те разполагат с 87 машини при изискуеми 84, част от техниката обаче в момента е ангажирана с ремонтни дейности. Осигурени са и изискуемите материали за борба със заледяването – пясък 182%, сол – 79%, химични вещества, сухо вещество – 100%, химични вещества, течна фаза – 36%.
През зимния период ще бъде затворен участъкът Ясенково – Голяма вода – Хърсово – Голям извор, а до 30 ноември – част от пътя Разград – Кубрат в участъците, където продължават ремонтните работи.

От „Енерго Про“ съобщиха, че имат готовност за зимния сезон, не се успели да извършат профилактични дейности само в района на ДЛС“Воден“, в готовност за реакция през зимата ще са 25 аварийни екипа.

От ОДМВР, РДПБЗН, ИА“Автомобилна администрация“, „Водоснабдяване Дунав“ също обявиха, че са извършили необходимата подготовка за реакция в зимна обстановка. От Центъра за спешна медицинска помощ информираха, че разполагат с високопроходими линейки, очакват до дни да им бъде предоставена още една.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе