Научна конференция с международно участие се проведе в Разград

ВрИД кмет на Община Разград Галина Георгиева откри научна конференция на Филиал – Разград на Русенския университет, която се провежда днес и утре. На откриването бяха и областният управител Гюнай Хюсмен и председателят на Общински съвет – Разград Надежда Радославова.

Конференцията с международно участие, на която Разград е домакин, е под надслов „Нови индустрии, дигитална икономика, общество – проекции на бъдещето II”.
Галина Георгиева приветства всички участници и каза, че е радостна, че такъв голям научен форум съвпада с Деня на народните будители, тъй като най-големите будители са учителите, хората на науката и прогреса.

YouTube

Този ежегоден научен форум е под патронажа на кмета на Община Разград и се организира съвместно със Съюза на учените в България – клон Разград, Регионален академичен център на БАН Разград, ЕИЦ – Европа Директно – Велико Търново, Ротари клуб – Разград, Дом на науката и техниката – Разград.

Участници в конференцията са професори, доценти и научни работници от университети в страната. В работата на форума ще вземат участие и представители на научни организации от Румъния, Украйна, Македония, Русия, Хърватска и др., които работят по общи проекти с преподавателите от Филиала в Разград. В заседанията на конференцията ще се включат и представители на почти всички фирми от региона, работещи в областта на химичните технологии, биотехнологиите и хранителни технологии.

Г-н Хюсмен приветства участниците в научната конференция, като им пожела да имат възможност да се запознаят с туристическите забележителности на Лудогорието и да останат с добри впечатления от посещението си тук. Той поздрави и ръководството на Филиал Разград на Русенския университет и пожела успешна работа на участниците и организаторите.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе